Vahvojen oluiden ja limuviinojen saatavuutta ei saa helpottaa!

Off

Suomessa on käynnissä alkoholilakiuudistus, joka on herättänyt huolta kansalaisten keskuudessa. Lakiuudistus on lähtenyt marraskuussa lausuntokierrokselle. Jos uusi alkoholilaki astuu esitetyssä muodossa voimaan, jatkossa kaupoista, huoltoasemilta ja kioskeista saa ostaa enimmillään 5,5 prosenttisia alkoholituotteita entisten 4,7 prosenttisten juomien sijaan. Arkielämän kokemusten ja tehtyjen tutkimusten perusteella tiedämme, että saatavuuden helpottaminen lisää kulutusta, ja sen myötä alkoholin mukanaan tuomia haittoja.

Vahvojen oluiden ja limuviinojen saatavuuden helpottaminen on kyseenalaista ja huolestuttavaa etenkin nuortemme kannalta, koska tiedämme, kuinka kalliiksi yhteiskunnallemme alkoholihaitat jo nyt tulevat, inhimillistä tuskaa ja kärsimyksiä väheksymättä.

Normienpurkutalkoot ovat monilta osin tervetulleita, mutta purkamalla alkoholinormeja, voi purkautua myös kehitys kohti terveempää yhteiskuntaa.

Minna

*Julkaistu myös Auranmaan Viikkolehdessä, Turun Tienoossa, Turun Sanomissa ja Aamulehdessä jouluussa 2016. Suomenmaassa 3.2.2017.

Minna Hallanheimo

Comments are closed.